Daiktų nuomos platforma Dalinuosi.lt siūlo savo nariams užsidirbti iš ne nuolat naudojamų daiktų nuomojant juos tik registruotiems platformos vartotojams. Jūs mums pateikiate informaciją apie save tam, kad galėtume užtikrinti sandorio kokybę ir saugumą, palengvinti nuomos procesą ir tobulinti platformą.

Mes taip pat siekiame, kad mūsų bendruomenės nariai patys skatintų vartotojų bendradarbiavimą, todėl prašome ir jūsų pagalbos populiarinant mūsų paslaugą. Tam esame sukūrę įrankius, kuriais jūs galite pranešti pasauliui, kad dalinimasis yra nauja jėga mūsų gyvenimuose.

Stengiamės, kad visa informacija jums būtų aiški ir suprantama. Jeigu jums kyla klausimų ar neaiškumų dėl privatumo politikos, parašykite mums info@dalinuosi.lt.

Dalinuosi.lt privatumo politikoje paaiškiname:

  • kokią informaciją renkame ir kodėl;
  • kaip naudojame tą informaciją;
  • kaip saugome jūsų informaciją;
  • kaip jūs galite nuspręsti, kokia informacija su mumis dalintis, o kokia ne.
  • kaip jūs galite peržiūrėti sukauptą informaciją, ją parsisiųsti išsisaugojimo arba perkėlimo į kitą paslaugą tikslais.

Kas mes esame?

UAB “Dalinuosi.lt”
Adresas: Saulėtekio al. 15, Vilnius LT- 10224,
Šalis: Lietuva
Įmonės kodas: 302869730
El. paštas: info@dalinuosi.lt

Duomenų apsaugos pareigūnas: Mantas Živačevskis
El. paštas: mantas@dalinuosi.lt
Telefonas: +370 615 66663

1. Apsilankymo Dalinuosi.lt metu renkama informacija

Kiekvieno jūsų apsilankymo metu mes naudojame slapukus (angl. „cookies“). Visi slapukai atlieka stebėjimo funkciją ir padeda mums geriau suprasti vartotojų elgesį. Mes naudojame vartotojų elgsenos analizės įrankius tam, kad galėtume stebėti ir analizuoti vartotojų elgesį svetainėje ir optimizuoti visus veiksmus, kurie turi įtakos sėkmingai daiktų nuomai.

Jeigu nenorite, kad naudotume įrankius vartotojo informacijai rinkti – prašome įjungti naršyklės „Nesekti manęs” (angl. “Do Not Track”) funkcionalumą. Jeigu jūs esate įjungęs šią funkciją per savo naršyklės nustatymus, mes nenaudojame jokių įrankių vartotojo informacijai rinkti. Norėdami gauti tikslias instrukcijas dėl slapukų valdymo, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/

Mūsų platformoje naudojami įrankiai padedantys užtikrinti kokybišką paslaugų teikimą:

Visi naudojami įrankiai nekaupia asmeninės informacijos, anonimizuoja IP adreso informaciją ir pašaliną visą kitą sukauptą informaciją automatiškai po 24 mėn.

2. Registracijos metu renkama informacija, jos saugojimas ir naudojimas

Dalinuosi.lt paslaugomis gali naudotis tik registruoti bendruomenės nariai. Suprasdami savininkų rūpestį dėl jų daiktų saugumo, mes prašome visų Dalinuosi.lt bendruomenės narių nurodyti savo asmeninę informaciją: elektroninį paštą, telefono numerį ir gatvę. Ši informacija nėra skelbiama viešai.

Registruotis svetainėje Dalinuosi.lt galima jungiantis per „Facebook“ aplikaciją arba įvedus elektroninį paštą ir slaptažodį. Pasirinkus pirmąjį kelią, mes prašome leidimo gauti tokią informaciją iš „Facebook“:

  • jūsų vardą, pavardę;
  • el. pašto adresą;
  • profilio nuotrauką;
  • „Facebook“ paskyros ID.

Užsiregistravus jūsų prašysime papildyti asmeninę informaciją prieš atliekant nuomos sandorį ar keliant daiktą nuomai. Jūsų įvesta slaptažodžio informacija išsaugoma naudojant saugią slaptažodžio maišos funkciją.

Tiek registruoti, tiek neregistruoti lankytojai mato tik daiktų savininkų vardus ir miestą. Kita asmeninė informacija atskleidžiama tik tada, kai vyksta nuomos sandoris. Pagal jūsų suteiktą asmeninę informaciją Dalinuosi.lt sistema kiekvieno sandorio metu jūsų patogumui suformuoja nuomos sutartį. Ji matoma daikto nuomos išklotinėje ir siunčiama elektroniniu paštu abiem sandorio pusėms. Joje trūksta tik abiejų šalių asmens kodų ir parašų.

Visą asmeninę informaciją jūs galite redaguoti puslapyje „Mano informacija“ https://www.dalinuosi.lt/redaguoti-informacija (šį puslapį gali pasiekti tik prisijungę vartotojai).

Jūsų asmeninė informacija saugoma Dalinuosi.lt duomenų bazėje, prie kurios jungtis teisę turi tik Dalinuosi.lt darbuotojai, darbo sutartyje įsipareigoję saugoti ir neatskleisti šios informacijos trečiosioms šalims. Dalinuosi.lt nuomojasi serverį iš trečiosios šalies, kuri sutartimi tarp dviejų įmonių įsipareigojusi apsaugoti duomenis.

Duomenų saugojimo terminas nuo paskutinio prisijungimo yra 1 metai. Šiam laikotarpiui praėjus, vartotojo informacija nuasmeninama. 

Registracijos metu prašoma informacija renkama turint jūsų aktyviais veiksmais išreikštą sutikimą (BDAR 6 str. 1(a)).

3. Sandorio metu prašoma informacija, jos naudojimas ir atskleidimas

Nuomos sandorio metu abi šalys – daikto savininkas ir nuomininkas – gauna kontaktinę informaciją tam, kad suderintų daikto perdavimą ir grąžinimą. Kontaktinė informacija ir abiejų sandorio šalių informacija apie gyvenamąją vietą automatiškai sukeliama į daikto nuomos sutartį, kurią gauna tik sandorio šalys. Abi sandorio šalys sutinka, kad informacija, esanti sutartyje, nebus naudojama jokiais kitais tikslais. Jeigu sutartyje nurodyta netiksli informacija, čia galima atsisiųsti nuomos sutarčių šablonus.

Siekiant suteikti kuo geresnę paslaugą ir užtikrinti saugumą surenkant mokėjimus, darant išmokas arba grąžinant pinigus mes naudojamės šių įmonių paslaugomis:

Sandorio sudarymo metu prašomą informaciją renkame turėdami teisėtą interesą tinkamai įgyvendinti savo sutartinius įsipareigojimus svetainės Dalinuosi.lt lankytojams ir suteikti reikiamą pagalbą nuomos sutarties sudarymui tarp sandorio šalių (BDAR 6 str. 1(f))

4. „Facebook“ aplikacija

Siekdami sukurti besidalinančių žmonių bendruomenę, mes raginame savo vartotojus dalintis informacija apie nuomojamus daiktus ir apie vykstančius sandorius. Mūsų patirtis rodo, kad pranešimai socialiniame tinkle „Facebook“ nuomos tikimybę padidina 60% lyginant su daiktais, apie kuriuos nebuvo pranešta. Šiam tikslui naudojame aplikaciją, kuri automatiškai leidžia pranešti Dalinuosi.lt bendruomenės narių draugams apie jų veiksmus platformoje.

Kiekvieną kartą platindami informaciją, mes prašome jūsų leidimo. Jeigu nenorite, kad jūsų daiktas būtų rodomas draugams, jums tereikia panaikinti varnelės žymą keliant arba redaguojant daiktą. Nuomininkai taip pat turi galimybę rinktis, ar apie sandorį pranešti savo draugams „Facebook“ tinkle. Vis dėlto, jeigu jums patinka daiktų nuomos idėja kitiems bičiuliams, mes jūsų prašome leisti naudotis jūsų pagalba populiarinant projektą.

5. Naujienlaiškis

Dalis mūsų vartotojų gauna naujienlaiškį su naujausia informacija ir pasiūlymais. Naujienlaiškį galima užsisakyti arba jo atsisakyti redaguojant asmeninę informaciją puslapyje „Mano informacija“ Dalinuosi.lt platformoje.

Jūsų asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu (naujienlaiškiui siųsti) renkami turint jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1(a)).

6. SMS siuntimas

Siekdami, kad sandoris įvyktų kiek įmanoma greičiau mes siunčiame SMS žinutes tiek savininkui, tiek nuomininkui. Kiekvieną kartą kai yra parašoma žinutė platformoje, kita pusė būna informuojama SMS žinute. Atsisakyti SMS žinučių siuntimo galite savo paskyroje Dalinuosi.lt. SMS siuntimui naudojame UAB Paysera LT paslaugą LightSMS.

7. Kam atskleidžiame jūsų asmens duomenis?

Jūsų asmens duomenis perduodame tik patikimoms trečiosioms šalims ir tik siekdami tinkamai įgyvendinti asmens duomenų tvarkymo tikslus. Kalbant konkrečiai, jūsų duomenys gali būti perduodami:

EEE teritorijoje:

  • Mokėjimo operacijų tvarkytojui UAB „Paysera LT“. Susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia;
  • Mokėjimo operacijų tvarkytojui UAB „Click2Sell”. Susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia;
  • Mailerlite (naujienlaiškių siuntimo platforma). Susipažinkite su jų privatumo politika čia;
  • Mūsų partneriams, teikiantiems informacinių technologijų, serverių nuomos, elektroninių ryšių, apskaitos, audito, teisines ir kitas paslaugas;
  • Valstybinės priežiūros ir teisėsaugos institucijoms.

Už EEE teritorijos ribų:

  • Facebook, Inc. (JAV). Duomenys saugomi pagal „Privacy Shield“ programą, apie kurią plačiau pasiskaityti galite čia
  • Google LLC (JAV). Naudojami Google Drive, G SUIT sprendimai. Duomenys saugomi pagal „Privacy Shield“ programą, apie kurią plačiau pasiskaityti galite čia.

Visiems šiems paslaugų tiekėjams mes suteiksime tik tiek Jūsų asmeninės informacijos, kiek bus būtina konkrečiai paslaugai atlikti.

8. Kaip apsaugome jūsų asmens duomenis?

Tvarkydami ir saugodami jūsų asmens duomenis, mes įgyvendiname organizacines ir technines priemones, kurios užtikrintų asmens duomenų apsaugą nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo (pvz., reguliariai darome atsargines duomenų kopijas (backup), saugomas kitoje lokacijoje, nei duomenų originalai, bet būtinai Europos Ekonominės Erdvės teritorijoje), pakeitimo (pvz., mūsų sistemose, kuriose saugomi asmens duomenys, pagal galimybes palaikomas naudotojų atliktų veiksmų registravimas), atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Saugų naudojimąsi Dalinuosi.lt svetaine užtikrina vienas žymiausių pasaulyje saugaus ryšio SSL (angl. Secure Socket Layer) sertifikatas. Naudojant SSL sertifikatą, informacija, siunčiama tarp vartotojo naršyklės ir Dalinuosi.lt serverio, yra šifruojama. Sertifikato detales rasite www.ssls.com.  

Nors mes imamės visų tinkamų veiksmų jūsų informacijai apsaugoti, tačiau nė viena svetainė nei internetu atliekama operacija, nei kompiuterių sistema ar tuo labiau belaidis ryšys nėra visiškai saugūs. Ir nors mes įsipareigojame dėti visas pastangas, kad apsaugotumėme jūsų asmens duomenis, negalime garantuoti mūsų platformoje perduodamų jūsų asmens duomenų absoliutaus saugumo. Perduodami bet kokią informaciją prisiimate ir su jos perdavimu susijusią riziką. Gavę jūsų asmens duomenis, taikysime griežtas procedūras ir saugumo priemones tokių duomenų atžvilgiu.

9. Jūsų teisės

Kiekvienas duomenų subjektas, t.y., kiekvienas iš Jūsų, kurio duomenys tvarkomi mūsų veikloje, turi šias teises:  

Žinoti (būti informuotu) apie savo asmens duomenų tvarkymą (BDAR 12–14 straipsniai)

  • Susipažinti su tvarkomais savo asmens duomenimis (BDAR 15 straipsnis)
  • Reikalauti ištaisyti netikslius su jumis susijusius asmens duomenis (BDAR 16 straipsnis)
  • Reikalauti ištrinti su jumis susijusius asmens duomenis („teisė būti pamirštam“) (BDAR 17 straipsnis)

Dėmesio! Teisę būti pamirštam turite tik jeigu tai galima pagrįsti viena iš šių priežasčių:  

    • asmens duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriais jie buvo renkami arba kitaip tvarkomi; 
    • Jūs atšaukiate sutikimą tvarkyti asmens duomenis, kuriuo grindžiamas duomenų tvarkymas, ir nėra jokio kito pagrindo tvarkyti duomenis; 
    • Jūs nesutinkate su duomenų tvarkymu pagal BDAR 21 straipsnio 1 dalį ir nėra viršesnių teisėtų priežasčių tvarkyti duomenis. 
    • Apriboti duomenų tvarkymą (BDAR 18 straipsnis):  

Dėmesio! Teisę apriboti jūsų duomenų tvarkymą turite tik tuomet, kai:

    • asmens duomenys yra netikslūs; 
    • asmens duomenų tvarkymas yra neteisėtas, tačiau jūs nesutinkate, kad duomenys būtų ištrinti; 
    • duomenų valdytojui nebereikia asmens duomenų savo tikslui įgyvendinti, tačiau jų reikia jums siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus; 
    • Jūs prieštaraujate duomenų tvarkymui pagal BDAR 21 straipsnio 1 dalį, jei duomenų valdytojo teisėtos priežastys nėra viršesnės už jūsų priežastis. 
  • Perkelti savo asmens duomenis, kai duomenų tvarkymas grindžiamas sutikimu arba sutartimi ir duomenys tvarkomi automatizuotomis priemonėmis (BDAR 20 straipsnis);  
  • Nesutikti su asmens duomenų tvarkymu dėl su jūsų konkrečiu atveju susijusių priežasčių, kai duomenys tvarkomi siekiant teisėtų duomenų valdytojo arba trečiosios šalies interesų, išskyrus atvejus, kai duomenų valdytojas įrodo, kad duomenys tvarkomi dėl įtikinamų teisėtų priežasčių, kurios yra viršesnės už jūsų interesus, teises ir laisves, arba, siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius reikalavimus (BDAR 21 straipsnis).

Jeigu manote, kad UAB „Dalinuosi.lt“ neteisėtai tvarko jūsų asmens duomenis arba neįgyvendina jūsų teisių,  turite teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (L. Sapiegos g. 17, 10312 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, el. p. ada@ada.lt).

Jei nebenorite, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu ar turite bet kokį kitą prašymą ar nurodymą, susijusį su jūsų asmens duomenų tvarkymu, parašykite mums el. paštu info@dalinuosi.lt

10. Trečiųjų šalių svetainės ir produktai mūsų svetainėse

Dalinuos.lt interneto svetainėje gali būti trečiųjų šalių reklaminių skydelių, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių mes nekontroliuojame ir neatsakome už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Turite perskaityti privatumo nuostatas, taikomas trečiųjų šalių svetainėms ir paslaugoms, kuriomis naudojatės.

11. Šios politikos pakeitimai

Tam tikrais laiko intervalais Dalinuosi.lt peržiūri privatumo politiką. Jei Dalinuosi.lt atliks esminius šios politikos pakeitimus, apie tai informuosime, paskelbdami pranešimą Dalinuosi.lt svetainėje.